A-FRAME
RE-THINK

With the lot coverage at its limit, we took advantage of a local law that permits bay windows to project two feet from the building envelope. By using this new volume under the vertically projecting bays for headroom, the stair could be split to unlock the center of the plan. Weaving across from one side to the other as you work your way up the three floors, views of the bay are framed at each elevation.

A double height living room/dining room stretches the length of the glazed North façade. The open kitchen and service spaces run along the south side. The master bedroom suite has full height glass sliding doors to take advantage of the view that fog up at the flick of a switch for privacy. Under the peak on the third level are a quiet second bedroom and a den. The two rooms are connected by a walk-through bathroom - a glass shower enclosure on one side and a glass enclosed powder room on the other. Pocket doors at each end allow for privacy.

FIRE ISLAND PINES, NY
1763 SQ FT / 163 SQ M

PARADIGM
SHIFT

CODE
STRETCHING TO
UNLOCK
POTENTIAL

NEXT