FIRE ISLAND
BEACH HOUSE

This winner of the 2017 Italian Tile Commission Residential Design Award is the last element in a larger complex of beachfront buildings located on New York's Fire Island. The compound includes a main house, a dining pavilion, a gym, a beach/pool cabana and a house for the majordomo.

For the guest house, we were charged with designing an easy to maintain, open plan house for entertaining overnight guests, primarily the Owner's family members. As such the house functions independently but is only steps away from the main complex.

The plan blurs indoor and outdoor spaces rendered in cool porcelain and warm cedar wrapped with moveable metal-framed, glass panels. The living and dining spaces of the 2,160 square foot (200 sq m) house take advantage of expansive views and ocean borne breezes and allow for a variety of experience during the course of a typical day at the beach. A swimming pool, outdoor bar and multiple lounging spaces further enhance the relaxation mode.

FIRE ISLAND PINES, NY
2160 SQ FT / 200 SQ M

AWARD
WINNING

RELAX
PREVIOUS NEXT